Novosti

Počinju natjecanja

Donesena je Odluka o izmjenama i dopuna Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid -19 koja omogućava sportska natjecanja na otvorenom od 30.05.2020. godine. Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Hrvatski športsko ribolovni savez dobio je preporuke i upute kojih se treba pridržavati prilikom izvođenja natjecanja.

Preporuke HZJZ:

1.Organizirati prijave elektronskim putem.
2. Proglašenje pobjednika organizirati tako da svi prisutni moraju održavati fizički razmak od 1,5 metra. Unaprijed najaviti podjelu nagrada po kategorijama u točno određeno vrijeme, slično organizirati po grupama /kategorijama kao i prijavu. Preuzimanje nagrada organizirati bez uručivanja već samo preuzimanjem sa stola ili drugog mjesta gdje su izložene nagrade i to prozivanjem natjecatelja.
3. Odvojiti fizički natjecatelje od slučajne publike i pratećih osoba. Skupina pratećih osoba koje su došle zajedno ne moraju održavati razmak međusobno od 1,5 metra. Održavanje razmaka potrebno je između različitih skupina pratećeg osoblja.
4. Natjecateljima, sucima i svom osoblju zabranjen je pristup na natjecanje ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu ili simptome respiratorne bolesti.
5. Mjerenje tjelesne temperature: prije dolaska na natjecanje svaki sudionik i prateće osobe kao i osobe zadužene za organizaciju koje su taj dan prisutne na natjecanju, moraju kod kuće u jutarnjim satima izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), treba se javiti nadređenom i organizatoru te ne dolaziti na natjecanje dok se telefonski ne javi nadležnom obiteljskom liječniku.
6. Potrebno je evidentirati ime, prezime, telefon i adresu boravišta za sve natjecatelje i druge sudionike natjecanja (suce, pomoćno osoblje i prateće osoblje) te popis čuvati u arhivi organizatora natjecanja do kraja epidemije.
7. Prijave i uplate za kotizacije za natjecanje vršiti isključivo online, a zatvarat će se 72 sata prije natjecanja kako bi se unaprijed znao točan broj osoba koje smiju pristupiti natjecateljskoj zoni (48 sati prije natjecanja bit će objavljene startne liste).
8. Pripravu i podjelu obroka za natjecatelje (ako je planirana) preporučuje se provesti prema uputama za catering i ugostiteljske objekte.
9. Ako organizator osigurava okrjepu za natjecatelje, okrjepa mora biti u tvornički zatvorenoj bočici te na njoj mora biti naznačeno za kojeg je natjecatelja, a natjecatelji u prijavi trebaju navesti žele li osiguranu okrjepu ili će se sami pobrinuti za to.
10. Na vidljivim mjestima potrebno je postaviti obavijesti o nužnost i održavanja fizičkog razmaka među prisutnima, o potrebi provođenja dezinfekcije ruku svih prisutnih, a dezinficijense postaviti na lako dostupnim označenim i vidljivim mjestima gdje se kreće ili boravi veći broj sudionika.
11. Svaki natjecatelj može imati i vlastiti priručni dezinficijens za dezinfekciju ruku.
12. Testiranja nije potrebno provoditi pogotovo ako je natjecanje domaćih sudionika.
Ove odluke i preporuke vrijede i za natjecanja u organizaciji županijskih saveza ŠRD, te klubova i udruga učlanjenih u HŠRS.Hrvatski športsko ribolovni savez će 06.06.2020. donesti odluku o natjecanjima u sustavu HŠRS-a za 2020. godine. Ukoliko će se održati lige s obzorom da je zbog situacije izazvane koronavirusom prošlo 3 mjeseca i određeni termini kola su prošli izradit će se novi kalendar natjecanja. U slučaju da će se lige HŠRS za 2020. godinu otkazati Savez će izvršiti povrat uplaćenih kotizacija prema klubovima i pojedincima.

Sve odluke nacionalnog stožera možete pronaći na ovoj web stranici

https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

Sve preporuke HZJZ možete pronaći na ovoj web stranici

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Preporuka za održavanje sportskih natjecanja na otvorenom